Search
Close this search box.

« Totes les Activitats

Economia amb impacte social: una economia de les persones

Saps què és l’Economia Social i Solidària (ESS)? Què et pot aportar en el moment de pensar un projecte i les seves repercussions en el teu entorn? 

Des del 2008 estem en Crisi constant. Aquest context impacta en l’esdevenir de la nostra quotidianitat, també en la relació amb la dimensió econòmica. 

El taller que es proposa, és una introducció a l’ESS amb el qual ens aproparem a comprendre les aportacions que ens pot fer, alhora de crear projectes en el context actual en què elements com la sostenibilitat i la comunitat són imprescindibles.

Amb aquest taller  ens introduirem en l’economia i els seus principis i com aquests es relacionen amb l’ESS i la creació de projectes per l’autoocupabilitat i la millora de condicions de vida de les nostres comunitats. Ho farem combinant treball teòric, centrat en la presentació dels conceptes bàsics i exemples, amb dinàmiques pràctiques que ens permeten comprendre el seu abast transformador.

Treballerem

  • Orígens de l’economia
  • Algunes definicions 
  • Economia Social i Solidària (ESS): orígens, principis i valors
  • El Cooperativisme. Impacte econòmic i social
  • La Governança
  • Diferències bàsiques entre formes jurídiques

No t’ho pensis més i apunta’t!!!
https://forms.gle/FWw69z4gHmgwfALJ7 

La sessió anirà a càrrec d’Edurne Bagué coordinadora de la Comunalitat del Güell i membre de la Càtedra UNESCO de Desenvolupament Humà Sostenible de la UdG i Blanca Cuatrecases, educadora social i tècnica de la Comunalitat del Güell.